Blogger Widgets

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τεράστια κοσμοσυρροή για τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα στη Ρωσία. Την Παρασκευή μεταφέρεται στη Μόσχα




Σκηνές άνευ προηγουμένου εκτυλίσσονται στις πόλεις της Ρωσίας απ’ όπου περνά ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα. Ένα ανθρώπινο «ποτάμι» περίμενε επί ώρες τη στιγμή που θα έφθαναν μπροστά από το μοναδικό κειμήλιο για τον χριστιανικό κόσμο ώστε να προσκυνήσουν το Τίμιο Ξύλο πάνω στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Πρωτόκλητος Απόστολος. 

Στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Οντίσοβα στα περίχωρα της Μόσχας ο χρόνος της παραμονής του Σταυρού ολοκληρώθηκε, αλλά ο κόσμος που περίμενε έξω από τον Ναό να προσκυνήσει ήταν ακόμη χιλιάδες.

Η λύση που πρότεινε ο Μητροπολίτης Πατρών που συνοδεύει τον Σταυρό, ήταν να μεταφερθεί έξω από τον Ναό ώστε όσοι βρίσκονταν εκεί να μπορέσουν αν μη τι άλλο να δουν το ιερό κειμήλιο.
Για αρκετή ώρα υπήρχε συνεχής ροή. Άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια περνούσαν απέναντι από τον Σταυρό και προσεύχονταν. 
Κατά την παραμονή του στην Οντίσοβα, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη της περιοχής και τοπικούς παράγοντες σε σχολικές εγκαταστάσεις, στο Πανεπιστήμιο της πόλης και εκκλησιαστικά ιδρύματα. 
Ο Σταυρός του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέα, βρίσκεται στην Ρωσία ύστερα από αίτημα του Πατριάρχη Ρωσίας με ενέργειες του ιδρύματος «Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος». 

Πρώτος σταθμός ήταν η Αγία Πετρούπολη, ακολούθησε η Οντίσοβα και σήμερα βρίσκεται στην περιοχή Δημήτρωφ. Την Παρασκευή θα μεταφερθεί στη Μόσχα όπου έχουν οργανωθεί ειδικές τελετές ενώ αναμένεται να παραστεί και ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και η ηγεσία της χώρας.

Το οπτικό υλικό προέρχεται από το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Πατρών.