Blogger Widgets

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Στρατηγός Μακρυγιάννης: "Ντροπή μας Έλληνες"

Του Αντιναύαρχου(ε.α) Παναγιώτη Καραμανώλη

Ξαναδιαβάζοντας τα απομνημονεύματα του ένδοξου στρατηγού Μακρυγιάννη,στάθηκα σε μία διαπίστωσή του η οποία αν και ειπώθηκε 170 χρόνια πριν είναι επίκαιρη και δείχνει την μακροχρόνια πολιτική των ισχυρών Ευρωπαίων φίλων(?) μας και κυρίως της Γερμανίας, καθώς και των πέραν του Ατλαντικού ΗΠΑ για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

<<........όταν μου πειράξουν την πατρίδα και την θρησκεία μου,θα μιλήσω ,θα ενεργήσω κι`ότι θέλουν ας μου κάνουν...Θεέ, συγχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέουμεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος ,το κατά δύναμιν επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν, και βγήκαν σήμερον να προκόψουν.Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες,έλληνες,Που είπαν να μας σβήσουν την άγια πίστη, την ορθοδοξία,διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα ορθόδοξον.

Και εκάθησα και έκλαψα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους αγίους άναψα τα καντήλια και εληβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.Και σκουπίζοντας τα δακρυά μου τους είπα. Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε ,διότι μας παίρνουν αυτοί οι μισέλληνες και άθρησκοι ό,τι πολύτιμον τζιβαιρικόν έχομεν.Φραγκεμένους μας θέλουν...και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις το σβέρκο μας να μή μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί...Ντροπή μας Έλληνες.....>>.

Αυτά τα είχε πεί ο Μακρυγιάννης τόσα χρόνια πρίν. Πώς όμως είναι επίκαιρα αποδεικνύεται απο την σημερινή άθλια σε όλους τους τομείς κατάσταση της χώρας,και αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία. Τί είχε πεί ο κ. Κίσινγκερ το 1974 στο Συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων των ΗΠΑ για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

<<......Ο Ελληνικός λαός είναι δύσκολος και ακυβέρνητος και γι`αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί .Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματά του, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί , να διακριθεί, να επικρατήσει,για να μή μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια,στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, σε όλην αυτήν την νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας και την πολιτική των ΗΠΑ....>>.  (Δημοσιεύθηκε στο TURKISH DAILY NEWS στις 20/2/1997 ).

Όπως αποδεικνύεται είναι μακροχρόνια σχέδια που με την ηθελημένη ή όχι βοήθεια των εκάστοτε πολιτικών που μας κυβέρνησαν υλοποιούνται τώρα.Κάποια προσπάθεια γίνεται απο την τωρινή κυβέρνηση για να σταματήσει αυτή η χαοτική πορεία, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, απαιτείται μία συλλογική προσπάθεα και ενεργοποίηση των απανταχού Ελλήνων, παραμερίζοντας κάθε κομματικό και πολιτικό πάθος.

Αντιναύαρχος (ε.α). Παναγιώτης Καραμανώλης