Blogger Widgets

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ιωάννης Καποδίστριας και Νικόλαος Σιαλμάς.Eκδήλωση στη Σχολή Ικάρων (Φώτο-Βίντεο)


Την 18η Ιουνίου 2014, συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από την εκούσια θυσία του ήρωα Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, που έπεσε υπέρ πατρίδος κατά τη διάρκεια αποστολής αναχαιτίσεως τουρ­κι­­κών αεροσκαφών, χειριζόμενος αεροσκάφος F-1CG της 342 Μοίρας Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγας Μάχης (Τανάγρα), στις 18 Ιουνίου 1992. 
Ο κ.Κορνιλάκης επί του βήματος

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 Η Ελληνική Πολιτεία με πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ κ.

Αβραμόπουλου και με σύσσωμη την ηγεσία των Ε.Δ. διοργάνωσε επιμνημόσυνη δέηση στον Άη Στράτη. Την ίδια ώρα και ημέρα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, διοργάνωσε στο αμφιθέατρο της Αεροπορικής Βάσης Δεκελείας (Τατόι) που φέρει το όνομα του Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, διάλεξη προς τους σπουδαστές της Σχολής Ικάρων, με προσκεκλημένο ομιλητή τον συγγραφέα και δ/ντα σύμβουλο της "Ελαίας" ΑΜΚΕ κ.Ιωάννη Κορνιλάκη. Το θέμα της διάλεξης που διήρκησε περίπου 2 ώρες, ήταν "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής" και αφιερώθηκε από τον κ.Κορνιλάκη στον ήρωα Νικόλαο Σιαλμά και στην εκούσια θυσία του, που ως ένας άλλος Ιωάννης Καποδίστριας έδωσε τη ζωή του για την ακεραιότητα της πατρίδος του. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα μικρό βίντεο-αφιέρωμα στον Νικόλαο Σιαλμά και στους Έλληνες Αεροπόρους, που όντας άγρυπνοι φρουροί, σκεπάζουν ως αρχάγγελοι τους Ελληνικούς ουρανούς, υπερασπιζόμενοι τα σύνορα της Ελλάδος από εχθρικές επιβουλές. Στη συνέχεια ο κ.Κορνιλάκης παρουσίασε στους Ικάρους, τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, καθώς και τον επίλογο της μαρτυρικής θυσίας του για να διασωθεί ο αγώνας των Ελλήνων και να επέλθει η ενότητα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σπουδαστές της Σχολής Ικάρων, με αμείωτο το ενδιαφέρον, γνώρισαν όλες τις άγνωστες, στο ευρύ κοινό, πτυχές του πρώτου μεταβυζαντινού ηγέτη της Ελλάδος, ενώ στο τέλος τους δόθηκε η ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις προς τον κ.Κορνιλάκη.



Στη συνέχεια ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος (Ι) κ.Ανδρεσάκης Βασίλειος και ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος κ.Σαπαντζόγλου Παντελή, τίμησαν με πλακέτες που φέρουν τον θυρεό της Σχολής, τον ομιλητή κ.Κορνιλάκη Ιωάννη και τον Πρόεδρο της Ελαίας, Αγιορείτη Αρχιμ. π.Γεώργιο Αλευρά. Ο κ. Κορνιλάκης ανταπέδωσε από την πλευρά του την τιμή, με το συλλεκτικό πόνημα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής", προς τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Σχολής.

















Επίσης οι αρχηγοί και οι πρωτεύσαντες σπουδαστές εκάστου έτους της Σχολής Ικάρων, παρέλαβαν επίσης από τα χέρια του κ.Κορνιλάκη το συλλεκτικό πόνημα, με μία ξεχωριστή και προσωπική αφιέρωση για τον καθένα, ενώ σύσσωμη η αίθουσα με έκδηλο τον ενθουσιασμό επευφήμησε τον κ.Κορνιλάκη στην λήξη της εκδήλωσης και κατά την αποχώρηση.