Blogger Widgets

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Άγιος της πολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων


Το οδοιπορικό της Ελαίας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη (6-5-2014) και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών  Σωμάτων για να γνωρίσουν και οι αυριανοί αξιωματικοί της Πατρίδος μας το μοναδικό πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Μέσα από ομιλία του κ.Κορνιλάκη με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής" οι σπουδαστές και αυριανοί αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος γνώρισαν το ιδανικό πρότυπο, όπως προφητικά είχε αναφέρει πριν από 30 περίπου χρόνια ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης. Ο κ.Κορνιλάκης παραλλήλισε τα προφητικά λόγια του γέροντα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πέρυσι, ώστε με αφορμή την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της ΕΕ  από την Ελλάδα, να προβληθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο Χριστιανού και πολιτικού. "Έχουμε επαλήθευση της προφητείας;" αναρωτήθηκε ο κ.Κορνιλάκης, σημειώνοντας ότι όλοι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη πατρίδα.Ο συγγραφέας ευχόμενος στους σπουδαστές καλή πρόοδο έκλεισε με τα λόγια του Ιωάννη Καποδίστρια: "Η αμάθεια εις το εξής θεωρείται ασυμβίβαστη με τα χρέη που από τον Θεό επιβάλλονται σε άνθρωπο ελεύθερο και Χριστιανό"


Η ομιλία του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής" που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2014. Η ομιλία αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις  Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.



Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:  Στρατιωτική Σχολή Εθνικής Αμύνης (Σ.ΕΘ.Α) στις 4/4/2014,  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ) στις 14/4/2014,  Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) στις 2/5/2014,  Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) στην Θεσσαλονίκη στις 6/5/2014,  Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.Π) στην Θεσσαλονίκη στις 30/5/2014,  Σχολή Ικάρων στις 19/6/2014. 

Το πρόγραμμα των αναρτήσεων στο διαδίκτυο:  2/9 (Σ.ΕΘ.Α),  5/9 (Σ.Ν.Δ), 9/9 (Σ.Σ.Ε.), 16/9 (Σ.Σ.Α.Σ.), 22/9 (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.) και 27/9 Σχολή Ικάρων.
Ο κ.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ  ΠΟΝΗΜΑ
"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"
ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΣΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ κ.ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΛΑ

Ο κ.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ