Blogger Widgets

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Η ομιλία του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στην Στρατιωτική Σχολή Εθνικής Αμύνης με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής" που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2014. Η ομιλία αυτή είναι η πρώτη κατά σειρά από τις ομιλίες του κ.Κορνιλάκη που πραγματοποιήθηκαν στις  Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.



Ο κ.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ
ΠΟΝΗΜΑ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ
Σ.ΕΘ.Α ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ
 
Στην ομιλία του ο συγγραφέας σημείωσε ότι σκοπός των ομιλιών αυτών στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ως στόχο να γνωρίσουν τα στελέχη τους, όχι τί λέει ο ίδιος, αλλά τί λέει ο ίδιος ο Ιωάννης Καποδίστριας, όταν μέσα από το πόνημα του Αγίου της πολιτικής αναδεικνύονται οι για σχεδόν δύο αιώνες ανέκδοτες επιστολές του Έλληνα Κυβερνήτη. Στην ομιλία του ο κ.Κορνιλάκης παρουσίασε εν συντομία στοιχεία του βίου του Ιωάννη Καποδίστρια, της στρατιωτικής του ευφυΐας αλλά και των σπουδαίων ικανοτήτων του στον τομέα της διπλωματίας και της γεωπολιτικής .

 Ο συγγραφέας  επίσης ανέδειξε το ρόλο του Ι.Καποδίστρια στην επιβίωση της Ελληνικής Επανάστασης και στο Φιλελληνικό κίνημα της Ευρώπης που ο ίδιος οργάνωσε. Ο κ.Κορνιλάκης στο τέλος της διάλεξης απάντησε σε ερωτήσεις των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στην πρώτη εκτίμηση των Ελλήνων με την Εκκλησία να έρχεται στη δεύτερη θέση. Ο συγγραφέας εξέφρασε την σιγουριά του ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ικανά να κρατήσουν αυτή τη πρώτη θέση και να την ανεβάσουν ακόμη ψηλότερα.

Ο κ.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ Αρχιμ. π.ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΛΕΥΡΑ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"
ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Σ.ΕΘ.Α ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟ κ.ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:  Στρατιωτική Σχολή Εθνικής Αμύνης (Σ.ΕΘ.Α) στις 4/4/2014,  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ) στις 14/4/2014,  Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) στις 2/5/2014,  Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) στην Θεσσαλονίκη στις 6/5/2014,  Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.Π) στην Θεσσαλονίκη στις 30/5/2014,  Σχολή Ικάρων στις 19/6/2014.


ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΗΣ Σ.ΕΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤ/ΧΗ Κ.ΣΑΛΤΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗ
Το πρόγραμμα των αναρτήσεων στο διαδίκτυο:  2/9 (Σ.ΕΘ.Α),  5/9 (Σ.Ν.Δ), 9/9 (Σ.Σ.Ε.), 16/9 (Σ.Σ.Α.Σ.), 22/9 (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.) και 27/9 Σχολή Ικάρων.