Άνοιξη του 2012 μ.Χ.
- Η Ελλάδα υπό το βάρος της ελεγχόμενης χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους ή κουρέματος ή επιλέξτε εσείς ποιον όρο σας βολεύει, οδηγείται σε εκλογές ίσως τις πιο σημαντικές στην σύγχρονη ιστορία.
- Η Ευρώπη καλεί "εναγωνίως" να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα δηλαδή τα εξοντωτικά μέτρα κατά των Ελλήνων πολιτών και οι εξασφαλίσεις των υποθηκεύσεων που υπέγραψαν χωρίς καν να διαβάσουν οι Έλληνες βουλευτές.
- Έχει προηγηθεί ο διορισμός από την Ευρώπη ενός τραπεζίτη με το όνομα Παπαδήμος ως πρωθυπουργού ώστε να εκτελέσει τη συνέχεια του έργου που ξεκίνησε ο Γιώργος Παπανδρέου με την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. Ο ρόλος του πρωθυπουργού, γιατί περί Χιτσκοκικού ρόλου πρόκειται, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις μιας και το να είσαι πειθήνιος ως πρωθυπουργός φτάνει στους "μεγάλους" παίκτες του παιχνιδιού.
- Ο "υπηρεσιακός" πρωθυπουργός αναλαμβάνει προ λίγων μηνών με μια ευρεία πολιτική συναίνεση κυρίως Παπανδρέου - Σαμαρά (ο ελληνικός λαός ως συνήθως δεν ερωτάται από τους Κυβερνώντες) και δεσμέυεται να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές όταν ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση της οικονομίας.
Υπάρχουν τα εξής δεδομένα.
- Ένας πρωθυπουργός (Παπανδρέου) που με 10% διαφορά από τον δεύτερο (Καραμανλή) εκλέγεται και οδηγεί τη χώρα στο ΔΝΤ εντελώς αναπάντεχα όπως έλεγε ο ίδιος, αλλά οι ίδιοι Ευρωπαίοι εταίροι του τον διέψευσαν ως ανακόλουθο γιατί όλα ήταν προσυννενοημένα ή μάλλον καλύτερα προσχεδιασμένα.
- Αναλαμβάνει ο Λουκάς Παπαδήμος μέλος της Τριμερούς ως διαχειριστής κυρίως για να κατευνασθούν λίγο τα πνεύματα και το σχέδιο να προχωρήσει απρόσκοπτα. Έτσι κι αλλιώς ο Παπανδρέου τελείωσε το ρόλο του μαζί με το τελείωμα της λαϊκής αποδοχής που τύχαινε.
- Ο Λουκάς Παπαδήμος θα συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός για λίγο ώστε να διαμορφωθεί το κλίμα και οι προϋποθέσεις να τον διαδεχθεί ένας συνυπογράφων "μνημονιακός" τον οποίο ξαφνικά αγάπησαν και οι Ευρωπαίοι, ο Αντωνης Σαμαράς.
Το θέμα όμως δημιουργεί μια σύγκρουση.
- Οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ πιέζουν να μην γίνουν τώρα οι Εθνικές εκλογές γιατί βρισκόμαστε στην αρχή των νέων μέτρων του καινούργιου μνημονίου και ακόμα δεν έιδαμε τα αποτελέσματα, στην χειρότερη των περιπτώσεων θα πρέπει εάν γίνουν εκλογές να αναλάβει τουλάχιστον ένας που συνυπέγραψε το μνημόνιο και δημοσκοπικά ξεχωρίζει μέσα στη γενική μετριότητα των αριθμών. Πάντα αριθμητικά και όχι ουσιάστικα.
- Η σύγκρουση έγκειται στο ότι ο λαός στενάζοντας κάτω από τους κεφαλικούς φόρους δεν αποδέχεται πλεόν όυτε τη λύση Σαμαρά, τον οποίο θεωρεί συνυπεύθυνο ως ένα βαθμό για την δεινή οικονομική θέση.
Έτσι μπαίνουμε στο τελευταίο μέρος του ωραίου μας σεναρίου.
- Η Ευρώπη έχει μονόδρομο την επιλογή Σαμαρά ως τελική λύση για να συνεχιστεί το έργο. Πρέπει όμως να μετατραπεί σε αποδεκτή προσωπικότητα όσο δυνατόν περισσότερο.
- Έτσι τα Ευρωπαϊκα ΜΜΕ συνεπικουρούμενα από κάποια Ελληνικά και από τους φίλους μας εταίρους μας προβάλλουν διαρκώς ότι θα οδηγηθούμε σε τραγικά αδιέξοδα και οριστική χρεοκοπία αν "γίνει το λάθος" και εκλεγεί κάποιος αντιμνημονιακός και δεν τηρηθεί το πρόγραμμα.
- Ο Παπαδήμος "πείθεται" και αναβάλλει τις εκλογές υπό τον κίνδυνο νέας χρεοκοπίας ίσως και άτακτης μέχρι να οριστικοποιηθεί το PSI γιατί ακόμα κάποιοι δεν δέχονται το "κούρεμα" και η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το 100% τα ομόλογά τους, και σαφώς εκείνοι που δέχθηκαν το "κούρεμα" θα ξεσηκωθούν για το πούλημα που έφαγαν.
- Ο Σαμαράς σηκώνει αντάρτικο κατά της Κυβέρνησης για μη τήρηση των συμφωνηθέντων και σε ένα βράδυ ρίχνει την Κυβέρνηση (άλλωστε έχει και τη σχετική εμπειρία) και οδηγούμαστε αναγκαστικά σε εκλογές.
- Τις οποίες μπορεί τώρα να τις κερδίσει ο κος Σαμαράς αφού έριξε την Κυβέρνηση των τραπεζιτών, ανέβηκε στην υπόληψη του λαού, έσωσε τη χώρα από διαφαινόμενη αστάθεια από την αποχώρηση των Ευρωπαϊκών κεφαλαίων δανεισμού και το πρόγραμμα της Τρόικας και της ΕΕ μπορεί να συνεχιστεί, αφού πρώτα το βαφτίσουμε με καινούργιο όνομα.
Εδώ δεν γίνονται αυτά....